Dries Van Noten s/s 07

image146image147image148image149image150image151image152image154image155image156

Så vill ja klä mej på sommarn. Se resten av bilderna här.

Bernhard Willhelm x Linda Farrow Vintage


image142

Bernhard Willhelm är känd för sin verkligen avant gardistiska syn på mode och att han alltid experimenterar med nya saker oftast i olika neon färger. Detta sammarbete kombinerar Linda Farrow Vintages skicklighet med optik och solglasögon samt Bernhard Willhelms annorlunda design. Solglasögonen passar kanske inte alla men tuffa är de att se på. Själv gillar jag dessa mera än den förra modellen som gjordes tillsammans med Linda Farrow Vintage.
Kan köpas på Oki-Ni online och troligtvis på Helsinki 10 i Helsingfors.La Musique

image138

"... Get out the way, mister
With your short sharp tips
No, I won't read your lips right now
And baby, hey
You send a shiver down my spine
But do you read my mind
Do you...
And you're looking pretty suspicious
And probably planning a heist
He's wanting to go to the strippers
It makes him feel all nice..."

Arctic Monkeys- Cigarette Smoke


Le Corps Mince de Françoise- Pollution

Ratatat- Shiller

Midfield General- Disco Sirens [Boy 8-Bit Short Vocal Mix]

Lykke Li- I'm Good. I'm Gone


Bilden:
Magazine:
Vogue China
Issue: May 2008
Title: Seaside Rendezvous
Photographer: Corinne Day
Raf Simons x Linda Farrow Vintage

image134
Tryck på bilden för större vy!

Detta är även säkert gamla nyheter för de flesta. Men tänkte skriva om det för det verkar aktuellt nu när produkterna kommit till butikerna. Det handlar såklart de hetaste solglasögorna denna säsong!
Solglasögorna var med i S/S 08 och följer samma tema som hela kollektionen. Det handlar om att bryta ner regler och hinder (även mentala). Raf Simons vill genom sin kollektion få dagens ungdom att gå ifrån sina datorer och upptäcka världen!
Solglasögonen kommer i massa olika former och färger, men skall användas som mera än bara en assesoar. De är en del av hela looken, silhoutten och attityden.
Personligt måste jag bara säga att jag skulle bara använda Raf Simons om jag hade råd. I väntan på den dagen kan jag nöja mej med tanken att jag snart har råd till ett par och kommer att rocka dem hela sen sommarn!

BIlder via http://www.oki-ni.com och http://men.style.com/Nike Air Yeezy

image133
Bild via KanyeLive

Hade tänkt blogga om detta tidigare men visste inte så mycke om skorna då. Det handlar alltså om Nike Air Yeezy, den upkommande sneakern designad av självaste Kanye West. Skorna verkar vara inspirerade av skorna som Marty Mcfly har på sig i Back To The Future II. Skorna förekom första gången under Grammy awardsen detta år, då Kanye använde dem kombinerade med en jävla tuff outfit.
Själv kan ja tänka mej köra ett par svart/svarta i läder som Kanye själv använde, men de vit/blå ser även snygga ut. Måste väll också konstatera här att Kanye West är en av de stiligaste kändisarna, en man som kombinerar Hedi Slimanes Dior med Nike sneakers och dessutom ser bra ut i det.

image126

image127


Sjätte Maj
Lite inspiration, skulle klassa dessa under den rebelliska världsresenären.

Delar även med mej en bra instrumental dans låt: Ratat- Seventeen Years


"Hedi Slimane is not designing a range for Diesel. WWD reported on rumors that Diesel is to launch the Red Collection designed by Hedi Slimane. The lined would have been aimed at high end shoppers. We hear there is no truth to this rumor. In fact, its totally inaccurate says the press office. I am excited for Hedi's return but I dream his return will be a namesake collection or something as expensive as his taste point eludes to be."
(Via Frillir)


Eastpak x Raf Simons A/W 08

image115

Den första kollaborationen mellan ikoniska ryggsäcks branden Eastpak och den belgiska visionären Raf Simons var en succée. Det producerades runt 50 st. olika ryggsäckar och väskor i olika spralliga färger. (Själv har jag bara sett typ 10 st. olika modeller : / ). Förra kollektionens pris varierade från 300 euro upptill 3000 euro och såldes bara på få ställen runt om i världen som t.ex. Colette, Harrods, Barney?s, 10m Corso Como, Oki-Ni, ParisTexas och Helsinki 10.

Den nya kollektionen verkar vara mera simplare än den förra och kommer bara att innehålla lite på 18 olika modeller. Positiva saken denna gång att priserna är mera rimliga, mellan 80 och 100 euro.
Väskorna är inspirerade av designers egna känslor och är mera street och lättare burna än senast. Från bilderna som publicerats verkar detta som en bra fortsättning på ett redan så ikoniskt designer sammarbete.Ny Bild 7. Maj:


Hedi Slimane pour Diesel?

image113
Hedi Slimane

Det går rykten om att Hedi Slimane, ex-Dior Homme,-YSL designern och fotografen, skulle designa en linje för Diesel Red. Enligt WWD skulle Slimane även talat med ordförande för LVMH Bernard Arnault om att komma tilbaka till lyxjättarna efter att lämnat dem då han avgick från posten som chef designer hos Dior Homme.
 
image114
Luster, Napoleon Jacket

Hedi Slimane, född 1968 i Paris, är en fransk-tunisisk designer. Han studerade konsthistoria vid École du Louvre i Paris, men är även utbildad till skräddare. Han är mest känd för att har infört "indie" silhoutten med skinny jeans och smala kostymer. Hans största inspiration kommer just från indie "världen" och dess artister, jag rekommenderar att du tar en titt på han foto dagbok här. Många säger att Slimanes designs efter  Victim Of The Crime, Fall 04/05 kollektionen, blev för jeans och t-skjorta kombo med fancyga prislappar. Själv håller jag med och tycker att Slimane borde ha försökt att hålla kvar den höga nivån som finns i Luster, Fall 03/04, en kollektion vars läder jackor är en av de mest sällsynta föremål som går att få tag på, dock finns det alltid eBay... 10 000 dollar för en läder jacka. Diesel idén låter ok men själv är jag inte märkets största fan, det är på något sätt bara så "plastigt".

Perfektion


Diet Butcher Slim SkinDistressed Deerskin Hightops

image110image112
Bilder via lll på Stylezeitgeist.Lanvin + Acne Jeans = Sant


image109
Albert Elbaz, Lanvins huvudesigner och ex-israeli militär, har expanderat sitt revir till ett nytt område: Jeans. Lanvin designern har enligt Jonny Johansson, creative director hos Acne Jeans, visat stort intresse för vad det Stockholm baserade Acne håller på med.
Under sammarbetet kommer både jeans och övredelar göras, för Lanvins herr samt dam linjer.
Elbaz vill även göra massor med jeans i olika modeller för som han sade: "What if you don't want to wear a skinny jean?".

Sammarbetet presenteras troligen under Spring/Summer 2009 visningen av Lanvin och kommer att säljas i både Lanvins och Acne Jeans butiker runt om i världen. Priserna sägs vara runt dom vanliga Lanvin priserna så var redo att betala över 400? för ett par jeans.

Läs om Alber Elbaz i Time!

RSS 2.0