H&M x COMME DES GARÇONS

image52

H&M x COMME DES GARÇONS:

"Comme des Garçons grundare och chefsdesigner Rei Kawakubo skapar höstens gästdesignerkollektion på H&M. Rei Kawakubo, som är känd och beundrad för sin kreativitet och konstnärlighet, kommer att designa en dam- och en herrkollektion samt utvalda barnplagg. I kollektionen ingår också accessoarer och en exklusiv unisexparfym.

- Jag har alltid varit intresserad av balansen mellan det kreativa och det kommersiella. Detta är ett dilemma, även om jag själv alltid har satt det kreativa i första rummet. Det är en fascinerande utmaning att samarbeta med H&M, eftersom det ger en möjlighet att dra detta dilemma till sin spets och försöka lösa det, säger Rei Kawakubo, Comme des Garçons. 

- Rei Kawakubo har länge stått högt upp på vår önskelista och det känns fantastiskt att hon har valt att samarbeta med oss. Vi har oerhört stor respekt för Kawakubos modefilosofi som ifrågasätter modevärldens invanda mönster och vi beundrar hennes konstnärliga inställning till mode. Det ska bli särskilt roligt att få presentera kollektionen i Kawakubos hemland vid vår Japanlansering, förklarar Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare, H&M. 

Världslanseringen av kollektionen kommer att äga rum i samband med öppningen av H&M:s andra butik i Tokyo, Japan, i början av november. Lansering för övriga H&M-marknader är några dagar senare. 

Comme des Garçons Ltd grundades 1973 som ett företag baserat på kreativitet och originalitet. Comme des Garçons ligger alltid i framkant inom mode och accepterar aldrig status quo. Idag finns 14 olika märken, med cirka 700 anställda och butiker i över 25 länder."

http://www.hm.com/fi_sv/press/pressreleaser/mode__prfashion.nhtml


COMME DES GARÇONS är en av orsakerna värför jag i första hand blev intresserad av mode. Allt är så originellt och inspirerande. Hoppas att Junya Watanabe skulle ta del av H&M samarbetet :D

                                                            
Bilder från COMME DES GARÇONS visningar:        


Kommentarer
Postat av: TINTIN

SVAR: Det var jag som tipsade dem lite, men absolut de kan sin grej de me.

Ett samarbete jag väntar spänt på.

2008-04-03 @ 22:52:03
URL: http://letusbuyhappiness.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0